Fred & Ed (7)

Fred & Ed

Privacy Verklaring

Super User by

Privacyverklaring Fred&Ed

Deze Privacyverklaring wordt gebruikt door holding Koninklijke Smilde BV, Smilde Bakery BV, Smilde Foods BV, Smilde Natura BV, hierna genoemd Fred&Ed.

Via de website www.fredened.nl van Fred&Ed worden privacygevoelige gegevens verwerkt. Deze gegevens worden persoonsgegevens genoemd. Wij vinden een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Onze werknemers en door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van je gegevens te respecteren. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van de website kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring.

Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de privacywet stelt. Dat betekent onder andere dat wij:

  • duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • proberen onze verzameling van persoonsgegevens te beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de vastgestelde doeleinden
  • jou eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om jouw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin jouw toestemming is vereist;
  • passende beveiligingsmaatregelen nemen om jouw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • jouw recht respecteren om jouw persoonsgegevens op jouw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen

In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden je aan deze verklaring zorgvuldig te lezen.

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 24 mei 2018.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij kunnen deze privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd. Het is daarom aan te raden om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Gebruik van persoonsgegevens

Bij het gebruik van onze website laat je bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Persoonsgegevens worden door ons op verschillende manieren verzameld.

Verder is het mogelijk dat je ons benadert met vragen en/of klachten per post, e-mail of telefonisch. Wij zullen in dat geval contact met jou opnemen om de vraag of klacht te behandelen. Tot slot is het mogelijk dat wij gegevens van jou verzamelen middels prijsvragen en andere acties waar je aan deelgenomen hebt, of wanneer je hebt deelgenomen aan een markt- of klantonderzoek, of wanneer je je hebt aangemeld als abonnee op onze (digitale) nieuwsbrief.

Ook bij het bekijken van onze website op verschillende apparaten zoals een smartphone, een tablet, of een computer, e.d. worden er persoonsgegevens verzameld.

Daarnaast kunnen er ook nog gegevens verzameld worden via social media kanalen (waaronder YouTube en Facebook).

Wanneer je gebruik maakt van onze website of social media kanalen, kunnen wij de volgende gegevens van jou verwerken (mede-afhankelijk van de gegevens die je zelf invult door bijvoorbeeld een bestelling te plaatsen, deel te nemen aan prijsvragen of door het aanmaken van een account):

  • Naam en Voorna(a)m(en);
  • Geslacht;
  • Adresgegevens;
  • Geboortedatum;
  • Telefoonnummer;
  • E-mail adres;
  • Technische gegevens van de apparatuur die jij gebruikt (bijvoorbeeld van jouw smartphone/laptop/tablet), zoals IP-adres, MAC-adres en de gebruikte software en browser;
  • Je surfgedrag op de website, waaronder muis- en klikgedrag en de duur en tijd van jouw bezoek op onze website;
  • Facebook user ID
  • Facebook tijdzone
  • Facebook taal

Bovenstaande gegevens worden gebruikt voor de volgende doeleinden:

  • om jou de mogelijkheid te bieden artikelen te bestellen via onze website (daar waar van toepassing) en gebruik te maken van alle functionaliteiten en diensten op de website;
  • om jouw bestelling te verwerken en je te informeren over het verloop daarvan;
  • om met jou te communiceren door middel van het verzenden van digitale nieuwsbrieven en/of post;
  • om jouw gegevens te verwerken voor mogelijke deelname aan prijsvragen en andere acties, zodat we je kunnen bereiken wanneer je iets gewonnen hebt;
  • om jouw vragen te beantwoorden of jouw klachten te behandelen via social media, e-mail, per post of telefonisch;

Nieuwsbrief
Fred&Ed stuurt periodieke nieuwsbrieven waarmee wij jou informeren over onze producten en activiteiten. Iedere nieuwsbrief bevat (onderaan) een link waarmee jij je direct kunt afmelden voor toekomstige nieuwsbrieven. We gebruiken het bedrijf Hellodialog als onze e-mailmarketingsoftware. Hellodialog slaat interacties op om de inhoud van de nieuwsbrieven te personaliseren. Hellodialog deelt jouw persoonsgegevens niet met derden, tenzij dit noodzakelijk is om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Wij hebben hier geen invloed op. Alle persoonsgegevens verwerkt Hellodialog binnen de Europees Economische Ruimte (EER). Hellodialog bewaart persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.

Google Analytics
Via onze website worden cookies geplaatst door het Amerikaanse bedrijf Google. Wij gebruiken via hun Google Tag Manager tool hun Analytics-dienst om bezoekersgedrag bij te houden en rapportages te krijgen over het website gebruik. Zo kunnen wij onze website en diensten verbeteren. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op.
De informatie die Google verzamelt, wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt door Google overgebracht naar Google servers in de Verenigde Staten en voor onbepaalde tijd bewaard. Google is aangesloten aan het Europees-Amerikaans Privacy Shield principe en stelt zich hieraan te houden. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Statistieken
Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze website in de vorm van jouw IP adres en bezochte pagina’s. Met deze statistieken krijgen we inzichten in het gebruik van de website en kunnen we eventuele problemen makkelijker oplossen. Zo kunnen we onze dienstverlening optimaliseren zodat we jou zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

Social Media

YouTube
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de YouTube-dienst. Wij gebruiken deze dienst om jou video’s te tonen. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. De informatie wordt overgebracht naar en door Google voor onbepaalde tijd opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten aan het Europees-Amerikaans Privacy Shield principe en stelt zich hieraan te houden. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Facebook
Via onze Facebook en Instagram pagina bieden wij regelmatig verschillende (win)acties aan. Wij gebruiken het bedrijf Social brands als marketingtool voor social media acties. Bij de meeste van onze online acties moet jij je registreren om gebruik te kunnen maken van onze diensten. Je moet dan informatie over jezelf opgeven en/of een koppeling maken met een extern account zoals Facebook. Daarmee maken wij voor u een account aan. Indien jij je bij ons registreert via een formulier, vul dan tenminste jouw e-mailadres in. Daarnaast de overige gevraagde gegevens. Indien jij je via Facebook registreert verwerken wij je naam, e-mailadres, ip-adres, geboortedatum, geslacht, woonplaats, land, Facebook user ID, Facebook tijdzone, Facebook taal, Facebook likes, user agent informatie (browser). Deze gegevens worden opgeslagen zodat wij contact met jou kunnen opnemen naar aanleiding van je deelname aan een campagne, omdat je bijvoorbeeld een prijs hebt gewonnen. Ook worden enkele gegevens opgeslagen om je alleen nog relevante informatie en aanbiedingen te kunnen laten zien. Deze gegevens verwerken wij op basis van jouw toestemming. Wij bewaren deze informatie totdat jij je hebt uitgeschreven. Social brands verstrekt jouw gegevens niet aan andere bedrijven of instellingen, alleen als dat nodig is voor de online dienst of als zij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

Bewaartermijnen

Jouw gegevens worden door Fred&Ed bewaard voor onbepaalde tijd of tot wanneer je je uitschrijft.

Verstrekking aan derden

Fred&Ed zal in bepaalde gevallen, indien dat noodzakelijk is voor de uitvoering van de doeleinden die in deze Privacy Verklaring zijn opgenomen of indien dit wettelijk verplicht is, persoonsgegevens doorgeven aan derde partijen. In geen geval worden persoonsgegevens verstrekt aan derde partijen ten behoeve van commerciële activiteiten van diezelfde derde partijen.

Cookies 

Bij het verzamelen en combineren van je gegevens maken we gebruik van cookies. Wil je meer weten over cookies? Lees dan onze cookieverklaring.

Cookies accepteren

Als je alle functionaliteiten op onze website wil gebruiken is het nodig dat je onze cookies accepteert. Bij je eerste bezoek zie je een venster waarmee je de cookies kunt accepteren. Dit doe je door de melding te sluiten of door verder te gaan op onze website.

Afmelden cookies

Wil je onze cookies verwijderen of wil je voorkomen dat cookies überhaupt op je computer komen? Bekijk dan hier hoe je cookies uitschakelt in Internet Explorer, Firefox, Safari en Google Chrome.

Beveiliging persoonsgegevens

Fred&Ed hecht grote waarde aan de beveiliging van Persoonsgegevens. Wij zijn bovendien op grond van de wet verplicht om te zorgen voor een deugdelijke beveiliging van jouw Persoonsgegevens. Om die reden hebben wij – onder meer en waar passend – de volgende passende technische en organisatorische maatregelen getroffen ter bescherming van jouw Persoonsgegevens:

  • Persoonsgegevens worden bewaard in een beveiligde omgeving in de Europese Economische Ruimte;
  • Hantering van een goed wachtwoordenbeleid;
  • Het inrichten van autorisaties;
  • Persoonsgegevens worden opgeslagen op beveiligde servers van Koninklijke Smilde BV of worden onder adequate beveiliging gehost bij leveranciers waarmee Fred&Ed een verwerkingsovereenkomst heeft gesloten;
  • Verwerking van Persoonsgegevens dient te worden geregistreerd in een register;
  • Het is mogelijk om te allen tijde de vertrouwelijkheid, integriteit, beschikbaarheid en veerkracht van de verwerkingssystemen en diensten te garanderen;
  • Het inrichten van een procedure voor het op gezette tijdstippen testen, beoordelen en evalueren van de doeltreffendheid van de getroffen beveiligingsmaatregelen;
  • Het is mogelijk om bij een fysiek of technisch incident de beschikbaarheid van en de toegang tot de Persoonsgegevens tijdig te herstellen;

SSL

Fred&Ed maakt gebruik van gecertificeerde SSL verbindingen (het Secure Socket Layer - Protocol) voor de website tijdens het bestelproces en alle contactformulieren.

Inzage en wijzigen van jouw gegevens

Als u vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen via e-mail. Zie de contactgegevens onderaan.

U hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

Let op dat u altijd duidelijk aangeeft wie u bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen

Als u vindt dat wij u niet op de juiste manier helpen, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Heb je nog vragen over het privacybeleid van Fred&Ed dan kun je per e-mail contact opnemen met Fred&Ed via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Smilde Homebaking

Overslagweg 1       
9301 ZN Roden

Postbus 206
NL-9300 AE Roden 

Wanneer u contact opneemt krijgt u binnen één maand reactie.

Fred&Ed - Smilde Homebaking – mei 2018

Read more...

Vacansoleil kortingsactie!

Super User by

De vakantie komt eraan, het aftellen is begonnen. Maar voordat je vertrekt, moet je natuurlijk inkopen... . Daarbij mogen onze Fred&Ed tubes en hagelslag natuurlijk niet ontbreken! Want het is toch wel erg fijn om een lekkere boterham met hagelslag te kunnen eten op vakantie! Onze pakjes zijn extra stevig en hersluitbaar, waardoor je ze met een gerust hart in kunt pakken. Ook onze tubes zijn onbreekbaar en goed hersluitbaar en dus ideaal om mee te nemen! En speciaal voor Vacansoleil vakantiegangers hebben we nu een leuke kortingsactie. Bij aankoop van 1 of 2 Fred&Ed broodbeleg producten krijg je 25% korting op je aankoopbedrag. Wat moet je doen?

1. Koop 1 of 2 Fred&Ed broodbeleg producten in de supermarkt
2. Maak een foto van de producten met de kassabon.
3. Ga naar https://app.je/vacansoleil, vul je gegevens in en upload je foto van kassabon met producten
4. 25% van je aankoopbedrag wordt teruggestort op je rekening!

Veel plezier op vakantie!
Groetjes Fred&Ed
Read more...

Willkommen bei Fred&Ed

Super User by

Wilkommen

Die Marke Fred & Ed besteht seit 2003. Wir, Karin Löwik und Wouter Pol, beide selbst Eltern, wissen aus Erfahrung, dass Kinder nicht immer einfach sind. Wir lieben es, uns mit Essen und Trinken useinanderzusetzen, dies aber immer auf der Basis unseres Wissens, unserer Erfahrung und dem gesunden Menschenverstand.

Ernährung ist so wichtig für unsere Kinder, sie ist die Grundlage und der Energielieferant für den ganzen Tag. Essen kann manchmal aber auch zu einem Machtkampf mit den Kleinen werden. Auf der einen Seite möchten wir natürlich, dass unsere Kinder eine gesunde Ernährung von uns bekommen, auf der anderen Seite wollen wir, dass sie auch Spaß am Essen haben. Essen soll schließlich mehr sein, als ein Sattmacher. Essen ist der Moment um zusammen zu sein, ein Moment der Aufmerksamkeit, zusammen zu genießen und zu teilen. Unsere Produkte versuchen, diese Bedürfnisse von Kindern und Eltern zu vereinen.

Das Sortiment

Das Sortiment von Fred & Ed besteht aus mehreren Brotaufstrichen in praktischen Tuben und aus zwei Sorten Schokostreusel. Alle Tuben wurden weiterentwickelt und besitzen jetzt einen Anti-Klecker-Verschluss – das ist lecker und nützlich zugleich. Das bedeutet nämlich, keine klebrigen Gläser mehr und auch keine Messer, die in jedes Glas reingesteckt werden. Krümel im Brotaufstrich gehören der Vergangenheit an, das ist nicht nur hygienisch, sondern auch gut für Glutenallergiker. Darüber hinaus sind unsere Tuben natürlich bequem zu transportieren, gehen nicht kaputt und lassen sich leicht verschließen.

Schokostreusel

Auch über unsere Schokostreuselverpackungen haben wir sehr gut nachgedacht. Diese besitzen einen bequemen Schraubverschluss und die Verpackung muss nicht beim ersten öffnen gleich kaputtgemacht gemacht werden. All unsere Streubehälter verfügen über ein transparentes Sichtfenster, das immer anzeigt, wieviel leckere Schokostreusel noch drin sind.

Unsere Verantwortung

Um auch die Kakaobauern zu unterstützen, ist der Kakao in unseren Schokostreuseln übrigens UTZ zertifiziert.

Bei der Entwicklung unserer Produkte haben wir darauf geachtet, dass sie zu einer ausgewogenen Ernährung passen.

Wir bemühen uns, so wenig Zucker wiemöglich zu verarbeiten. Unserer Erdnussbutter und unserem Apfelsirup fügen wir beispielsweise keinen zusätzlichen Zucker zu. Wenn wir Zucker verwenden müssen, vermeiden wir künstlichen Zucker, von dem Kinder nicht zu viel essen sollten. Unsere chokoladenaufstriche sind zwar nicht hundertprozentig gesund aber sie sind einfach köstlich und wir sind der Meinung, dass Genuss und gesunde Ernährung in Gleichgewicht sein sollten.

All unsere Produkte werden unter anderem, durch unsere Kinder zu Hause, rigoros getestet. So wissen wir, dass unsere Produkte auch ihnen gut ankommen.

Contact Deutschland

Hans Schwaiger

Tel: +49 (0)89 2080 26 506

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Read more...

Reclame

Super User by

Kinderen krijgen gemerkt en ongemerkt veel reclame te verwerken, maar ze moeten wel leren om hier goed mee om te gaan.

Reclame vanaf 8 jaar

Wij richten onze reclameboodschappen op moeders omdat zij de boodschappen doen. Wij richten geen reclameboodschappen op kinderen onder de 8 jaar omdat deze kinderen het moeilijk vinden om reclame te herkennen. Vanaf 8 jaar kunnen kinderen om leren gaan met reclame. Voor kinderen in de leeftijdsgroep van 8-12 jaar houden wij ons aan de reclame code voor voedingsmiddelen en maken wij alleen reclame voor producten die aan bepaalde voedingskundige criteria voldoen.

Read more...

Kinderen & Voeding

Super User by

Voor kinderen is eten erg belangrijk. Ze hebben het nodig om te groeien en daarbij is een gebalanceerd etenspatroon natuurlijk erg belangrijk; ze moeten de juiste voedingsstoffen binnnenkrijgen. Daarbij helpt het om zelf goed te weten wat een kind nu eigenlijk nodig heeft aan voedingsstoffen op een dag. Wil je hier meer over weten ga dan naar de site van het voedingscentrum, daar vind je alle up to date informatie hierover. Maar als je weet wat je kind allemaal binnen moet krijgen dan is de volgende stap om dat ook daadwerkelijk naar binnen te krijgen. En daar kunnen wij je bij helpen...

Eten is leuk

Vaak hebben kinderen heel goed door dat je het belangrijk vindt wat hij/zij eet of drinkt. Zorg dat het geen machtsspel wordt, maar dat het gezellig is aan tafel en maak er een spelletje van. Laat zoet en hartig elkaar afwisselen aan tafel zodat het in balans blijft. Maar als ze dan zoet mogen, maak er dan ook een feestje van, laat ze hun boterham versieren zodat ze er dan ook echt van genieten. Dan gaat die boterham met hartig er ook beter in!

 

Product Samenstelling

Bij het bedenken van onze producten vinden we het belangrijk dat ze in een gebalanceerd voedingspatroon thuishoren. Daarbij horen twee stuks groente en 2 stuks fruit per dag. Daarom hebben wij met The Greenery een assortiment groente en fruit samengesteld in mini formaat, die heel geschikt zijn voor kinderen.

Bij onze broodbeleg producten hebben we zoete varianten en hartige varianten, zodat die elkaar in gebruik afwisselen. Wij proberen te werken met minder suiker waar mogelijk; zo zijn aan onze pindakaas en appelstroop geen suikers toegevoegd. Ons chocolade broodbeleg is niet gezond, maar gewoon lekker, want wij vinden dat genieten mag, mits afgewisseld met gezond! We gebruiken alleen UTZ gecertificeerde cacao in onze producten, om hier cacaoboeren mee te ondersteunen.

Wij werken in onze producten niet met kunstmatige zoetstoffen, omdat kinderen hier niet teveel van binnen moeten krijgen. In onze Funstones, goudzoekers en disco's zitten kleurstoffen, maar dit zijn allemaal door de EU goedgekeurde kleurstoffen en deze zitten maar in hele kleine concentraties in onze producten.

Al onze producten zijn uitvoerig gestest, ook door onze kinderen thuis, zodat we zeker weten dat ze in de smaak vallen!

Read more...

Over Ons

Super User by

Wie zijn wij

Nee, we heten niet Frederike en Edward, maar Karin Löwik en Wouter Pol. We zijn getrouwd, maar niet met elkaar, hoewel we meer tijd met elkaar doorbrengen dan met onze partners... We hebben allebei kinderen en zoals veel ouders zijn we elke dag druk met onze kinderen. Al is het niet de hele dag, dan toch op de achtergrond. Daarnaast hebben we een passie voor eten en drinken, om heerlijk van te genieten en om mee te experimenteren.

Iedereen heeft wel een mening over eten en drinken en die meningen lopen nogal uiteen. Het wordt er ook niet eenvoudiger op met alle berichten in de media. Elke dag wordt er wel weer een nieuw bericht de wereld in geslingerd over wat we wel, of toch vooral niet moeten eten. Met die hypes doen wij niet mee. We vinden het leuk om met eten en drinken bezig te zijn maar altijd vanuit onze kennis, onze ervaring en ons gezond verstand. Eten is namelijk belangrijk voor kinderen, een belangrijke basis die energie geeft om te leren en te ontdekken, elke dag weer. Maar we weten ook dat eten met kinderen niet altijd zonder slag of stoot gaat, en daar willen wij verandering in brengen...

Samen genieten

Wij zijn zelf ouders. Wij weten hoe belangrijk eten voor kinderen is. Ze hebben het nodig om te groeien en moeten de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen. Maar eten is meer dan alleen voeden. Het is ook een moment van samen zijn in ons hectische bestaan. Een moment om aandacht voor elkaar te hebben, samen te genieten en te delen.

Maar dat is niet altijd de praktijk. Kinderen eten niet altijd gemakkelijk en het eten ontaard nogal eens in een machtsstrijd. Wij willen ouders helpen om met plezier met kinderen te eten. Want als het leuk is, eten kinderen goed!

Sinds vorig jaar is Fred&Ed overgenomen door Royal Smilde en gaan wij onder de vleugels van dit bedrijf verder met het uitbouwen van Fred&Ed.

Read more...
Subscribe to this RSS feed