Kinderen & Voeding

Voor kinderen is eten erg belangrijk. Ze hebben het nodig om te groeien en daarbij is een gebalanceerd etenspatroon natuurlijk erg belangrijk; ze moeten de juiste voedingsstoffen binnnenkrijgen. Daarbij helpt het om zelf goed te weten wat een kind nu eigenlijk nodig heeft aan voedingsstoffen op een dag. Wil je hier meer over weten ga dan naar de site van het voedingscentrum, daar vind je alle up to date informatie hierover. Maar als je weet wat je kind allemaal binnen moet krijgen dan is de volgende stap om dat ook daadwerkelijk naar binnen te krijgen. En daar kunnen wij je bij helpen...

Eten is leuk

Vaak hebben kinderen heel goed door dat je het belangrijk vindt wat hij/zij eet of drinkt. Zorg dat het geen machtsspel wordt, maar dat het gezellig is aan tafel en maak er een spelletje van. Laat zoet en hartig elkaar afwisselen aan tafel zodat het in balans blijft. Maar als ze dan zoet mogen, maak er dan ook een feestje van, laat ze hun boterham versieren zodat ze er dan ook echt van genieten. Dan gaat die boterham met hartig er ook beter in!

 

Product Samenstelling

Bij het bedenken van onze producten vinden we het belangrijk dat ze in een gebalanceerd voedingspatroon thuishoren. Daarbij horen twee stuks groente en 2 stuks fruit per dag. Daarom hebben wij met The Greenery een assortiment groente en fruit samengesteld in mini formaat, die heel geschikt zijn voor kinderen.

Bij onze broodbeleg producten hebben we zoete varianten en hartige varianten, zodat die elkaar in gebruik afwisselen. Wij proberen te werken met minder suiker waar mogelijk; zo zijn aan onze pindakaas en appelstroop geen suikers toegevoegd. Ons chocolade broodbeleg is niet gezond, maar gewoon lekker, want wij vinden dat genieten mag, mits afgewisseld met gezond! We gebruiken alleen UTZ gecertificeerde cacao in onze producten, om hier cacaoboeren mee te ondersteunen.

Wij werken in onze producten niet met kunstmatige zoetstoffen, omdat kinderen hier niet teveel van binnen moeten krijgen. In onze Funstones, goudzoekers en disco's zitten kleurstoffen, maar dit zijn allemaal door de EU goedgekeurde kleurstoffen en deze zitten maar in hele kleine concentraties in onze producten.

Al onze producten zijn uitvoerig gestest, ook door onze kinderen thuis, zodat we zeker weten dat ze in de smaak vallen!